Ljubljanska cesta 52, Postojna
+386 69 60 40 50
info@dias.si

To je koncept, ki napoveduje električni audi A6

DIAS Postojna

To je koncept, ki napoveduje električni audi A6

Audi je v Šanghaiju predstavil koncept A6 e-tron, ki napoveduje novo električno limuzino. Ta se med drugim pohvali s štirikolesnim pogonom in kar 700 kilometri dosega.

Z dolžino 4,96 metra se A6 e-tron približuje klasičnemu A6, medtem ko je s petvratno karoserijo s kupejevskimi linijami po zasnovi bližje modelom sportback. Bistven element električnih avtomobilov je, seveda, dobra aerodinamika, kar električni koncept iz Ingolstadta izpolnjuje s količnikom zračnega upora 0,22.


Zasnovan je na novi platformi PPE, ki bo namenjena modelom velikoserijske proizvodnje. Ta omogoča dvokolesni in štirikolesni pogon ter vgradnjo baterije s kapaciteto 100 kilovatnih ur. Slednja konceptu, ki je opremljen z dvema elektromotorjema s skupno močjo 350 kilovatov (476 KM), zagotavlja približno 700 kilometrov dosega. V takšni konfiguraciji doseže stotico v manj kot štirih sekundah, izvedbe z le enim motorjem in dvokolesnim pogonom pa bodo do tja potrebovale okoli sedem sekund. Z enosmernim tokom z močjo do 270 kilovatov je mogoče baterijo napolniti od 5 do 80 odstotkov v 25 minutah, medtem ko naj bi 10 minut polnjenja zadostovalo za 300 kilometrov dosega.


Kot se za električne modele spodobi, je maska električnega A6 zaprta, za hlajenje pa skrbijo reže na spodnjem delu ter na robovih sprednjega odbijača. Spredaj so mu namenili matrične LED žaromete zadaj na najnovejšo izvedbo svetil OLED. Precej posebna je tudi srebrna karoserijska barva, ki z odbijanjem sončnih žarkov skrbi za termalno izolacijo ter s tem zmanjšuje potrebe po uporabi klimatske naprave.

VIR: AVTOFOKUS
https://www.avto-fokus.si/Novice/Audi_A6_e-tron_To_je_koncept_ki_napoveduje_elektricni_audi_A6/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja